Статистика бюросының деректері бойынша, 2022 жылы Қазақстанда сойыс салмағында 1 миллион 240,6 мың тонна ет өндірілген. Бір жыл бұрын дәл осындай дерлік өсім 9,5 мың тоннаны немесе 0,8%-ды құрады.
Жалпы, соңғы 8 жылда ет өндірісі тұрақты өсуде, бірақ айтарлықтай қарқынмен емес – жылына 6%-дан аспайды.
Жалпы көлемде бұрынғысынша ірі қара мал басы басым – 533,3 мың тонна (45% дерлік). Оның союы соңғы 4 жылда шамамен бірдей деңгейде болды.
Құс өндірісінің динамикасы әлдеқайда жоғары көрінеді. Қазір ол кем дегенде 2014 жылдан бергі ең жоғарғы шегі – 288,7 мың тонна. Жылдық өсім орта есеппен 10,2% құрайды.
Алғаш рет жылқы еті қой етін басып озды – 155,7 мың тоннаның орнына 156,9 мың тонна. Өткен 8 жылда қой еті жылқы етінен көп өндірілген.
Бірақ шошқаларды сою азайып барады. 2022 жылы ол ең төменгі деңгейге – 78,3 мың тоннаға жетті. Айтпақшы, 2014 жылы шарықтау шегінде 99,8 мың тонна болды, яғни 21,6 мың тоннаға артық.