Биыл қаңтар-шілде айларының қорытындысы бойынша, ҚР-да 43,5 мың тонна ірі қара, шошқа, қой, ешкі, жылқы және жылқы тектестердің жас немесе салқындатылған еті бір жыл бұрынғыдан 6,5% артық өндірілді.

Ең көп өндіріс Қостанай облысында байқалды: 7,5 мың тонна, бір жылда 25% көбейген. Үздік үштікке Ақтөбе (6,3 мың тонна, 1,7% көбейген) және Солтүстік Қазақстан (6,2 мың тонна, 28,5% көбейген) облыстары да кірді.

Толық 2022 жылы елімізде 73,1 мың тонна ет өндірілді, бұл бір жыл бұрынғыдан 11,4% артық.

Биыл 1 тамыздағы жағдай бойынша, республикада ірі қара мал 9,7 млн ​​бас болды – былтырғыдан 2,7% артық, соның ішінде сиыр 4,8 млн бас, 4,7% көбейген.

Жылқы – 7,7%, 4,2 млн басқа дейін, түйе – 4,4%, 280,7 мың басқа дейін және қой – 3,6%, 23 млн басқа дейін көбейді.

Ешкі – 3,9%, 2,6 млн басқа дейін, шошқа – 2,7%, 818,3 мың басқа дейін, құс – 0,3%, 49,6 млн басқа дейін азайды.

Шаруашылықтарда тірі салмақта 1,1 мың тонна (бір жылда 4,1% көбейген) сойылды немесе союға сатылды, сойылған салмақта – 666,7 тонна (4,6% көбейген).

Биыл шілде айының соңында ет, оның ішінде ет өнімдерінің бағасы бір айда 0,3%, бір жылда 11,2% қымбаттады.

Өңірлер бойынша бір жылда ең көп қымбаттаған өңір Астана: 16,3% қымбаттаған. Одан кейін Алматы (15,5% қымбаттаған) және Солтүстік Қазақстан (15,2% қымбаттаған) облыстары. Бағаның ең аз өсімі Түркістан облысында тіркелді: 5,7%.

Ет түрлері бойынша сиыр еті – 11,5%, қой еті – 7,1%, шошқа еті – 11,9%, жылқы еті – 9,1%, қайнатылған шұжық – 14,5%, жартылай ысталған шұжық – 12 ,7% қымбаттады. 

Дүкендер мен базарлардағы сиыр етінің құны ҚР бойынша орта есеппен килосына 2,6 мың теңге, қой еті – 2,8 мың теңге, шошқа еті – 2,2 мың теңге, жылқы еті – 3 мың теңге, қайнатылған шұжық – 2,8 мың теңге, жартылай ысталған шұжық – 3,3 мың теңге тұрады.